Suriye harekatı: Akçakale, Nusaybin ve Ceylanpınar'da 6 kişi hayatını kaybetti

Suriye harekatı: Akçakale, Nusaybin ve Ceylanpınar'da 6 kişi hayatını kaybetti
70'i aşkın kişinin de yaralandığı bildirildi.

Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye dün başlattığı harekat ikinci gününe girerken Tel Abyad ve Resulayn'ın karşısında bulunan Akçakale ve Ceylanpınar ile Mardin'in Nusaybin ilçesine çok sayıda havan mermisi düştü. Yaşanan patlamalarda biri bebek 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 70'i aşkın kişinin de yaralandığı bildirildi.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; 'Barış Pınarı Harekatı'nın ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. ''

NUSAYBİN'DE 8 KİŞİ YARALANDI

Havan mermilerinden biri, Nusaybin ilçe merkezindeki Fırat Mahallesi'ne isabet etti. Havan mermisinin sivillerin yerleşim yerlerine isabet etmesi sonucu 24 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

Havan mermilerinden biri de Kışla Mahallesi'ne düştü. Havan mermisinin patlamasıyla saçılan şarapneller, eve ve park halindeki 4 minibüse isabet etti. Evde ve araçlarda hasar meydana geldi. 

Zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede silah sesleri, Ceylanpınar'da yankılandı. "Suriye Milli Ordusu" birliklerinin ise sınırdaki beton duvarların önünde son hazırlıklarını yaparak, sızma yöntemiyle Suriye'ye giriş yaptıkları öğrenildi.

Ceylanpınar ilçesine düşen roket mermisi ile ağır yaralanan 11 yaşındaki Elif Terim, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Roket ve havan mermileriyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 1'i bebek, 2 kişi, Mardin'in Nusaybin ilçesinde de 3 kişi hayatını kaybetmişti olmuştu. Böylece ölü sayısı 6'ya çıktı. Nusaybin ilçe merkezine düzenlenen havanlı saldırıda ölen 3 kişinin, anne ile 2 kızı olduğu açıklandı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar