Tank palet fabrikasının satışına karşı eylemler başlıyor

Tank palet fabrikasının satışına karşı eylemler başlıyor
Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bozal: Ortada daha şartname de yok, ihale de yok.

Türk Harb-İş Sendikası, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı dava açtı ve 3 ayaklı bir eylem programı hazırladı. Bu kapsamda başkentte Türk İş ile birlikte büyük bir miting de gerçekleştirilecek.

Sendika hükümete öneride de bulunarak, fabrikanın özelleştirilmesi yerine, sermayesinin tamamı Hazine’ye ait, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi’nin (ASFAT AŞ) devreye sokulmasını istedi. Türk-İş’in öncülüğünde Ankara’da büyük bir miting gerçekleştirilmesi planlandı. Sendika, Türk-İş ile koordineli olarak 31 Mart seçimleri öncesi seçim yasakları başlamadan başkentte büyük bir miting gerçekleştirmeyi kararlaştırdı. Bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de etkinlik düzenlenecek. Sakarya’daki etkinlikte fabrika çalışanların aileleri ile yapılacak toplantıda özelleştirmeye karşı talepler bir kez daha dile getirilecek.

HARB İŞ: ORTADA ŞARTNAME DE İHALE DE YOK

Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bayram Bozal, "Cumhurbaşkanı "BMC’ye verdik" diyor. Nasıl olacak? Yasal olarak şu anda ‘BMC’ye verildi’ diyemiyoruz. Şartnameden sonra ihaleye çıkılması gerekiyor. Ortada daha şartname de yok, ihale de yok" dedi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre Bozal, fabrikada toplam çalışan sayısının 924 olduğunu, bu çalışanlardan 713’ünün işçi, 112’sinin memur, geriye kalanlarının da asker olduklarına dikkat çekti. Bozal, askeri fabrikaların ve askeri tershanelerin üzerinde ASFAT AŞ kurulduğuna işaret etti. Bozal, "Bu şirket dışarıya iş yapma, iş alma yetkisine sahip. Örneğin Pakistan için savaş gemisi sözleşmesi imzalandı. Bu gemilerden 2 tanesi Türkiye’de, 2 tanesi de Pakistan’da yapılacak" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar