Trump: Pompeo'ya Kaşıkçı videosu gösterilmedi

Trump: Pompeo'ya Kaşıkçı videosu gösterilmedi
Trump, Twitter mesajında, 'Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya Suudi Konsolosluğu'ndaki olayın deşifresi ya da videosu ne verildi ne de gösterildi. YALAN HABER!' diye yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolusluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya Türkiye'den deşifre metni ya da video verilmediğini söyledi.

Kaşıkçı'nın başkonsoluslukta öldürüldüğü ve cinayet anına dair ses ve video kayıtlarının olduğu öne sürülüyor. 

Trump, attığı Twitter mesajında, "Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya Suudi Konsolosluğu'ndaki olayın deşifresi ya da videosu ne verildi ne de gösterildi. YALAN HABER!" diye yazdı.

ABD'li yayın kuruluşu ABC News, Pompeo'ya bu hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasında bir ses kaydı dinletildiğini öne sürmüştü. Türkiyeli yetkililere dayandırılan haberde, Pompeo'ya söz konusu ses kaydının dökümünün de verildiği ifade edilmişti.

Dün akşam Pompeo da kendisine herhangi bir ses kaydı dinletilmediğini söylemişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye'nin Kaşıkçı olayına dair hiç kimseye ses kaydı vermediğini söylemişti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar