Tutuklu yakınları ve Sezai Temelli'nin parka girmelerine izin verilmedi

Tutuklu yakınları ve Sezai Temelli'nin parka girmelerine izin verilmedi
HDP Diyarbakır İl Örgütü'nün 2. Olağanüstü kongresi sonrası HDP Eş Başkanı Temelli, milletvekilleri ve tutuklu aileleri Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi polis engel oldu.

Remzi BUDANCİR

 


ARTI GERÇEK - HDP Diyarbakır İl Örgütü 2. Olağanüstü kongresi "Zülme karşı direniyoruz.kazanacağız" sloganıyla Eş Genel Başkan Sezai Temelli'nin katılımıyla Demirok Tesisleri'nde gerçekleşti. Kongreye HDP Milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve çocukları açlık grevinde olan anneler katıldı. Ellerinde güllerle kongredeki yerini alan anneler, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur, direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Sezal Temelli, partililer ve çocukları cezaevinde açlık grevi ve ölüm orucunda olan anneler kongrenin yapıldığı yerden eylem alanları olan Koşuyolu Parkı'na yūrümek istedi.

Polis, annelerin hassasiyeti nedeni ile Istasyon Meydanina kadar yürüyüşe izin vereceğini, oradanda araçlarla Koşuyolu Parkı'na gidilmesine müsade edeceklerini söyledi. 

Bunun ardından anneler HDP Eşgenel Başkanı Sezai Temelli ve milletvekilleri yürüyüşe geçti. Polis bubların dışında kalabalık kitlenin yürüyüşüne izin vermedi.

Yürüyüş halinde olan annelerin önü  yaklaşık 200 metre sonra kesildi. Polis yürüyüşü durdurdu. Annelerin ve milletvekillerinin yürümesine izin vermedi. Kalabalık grunun öne TOMA konuşlandırıldı. Anneler polis çemberine alındı. Uzun süren görüşme sonuç vermeyince anneler araçlarla alandan ayrılarak Koşuyolu'na geçti.

Polis Koşuyolu Parkı'na girişe izin vermedi. Aileler ve milletvekilleri parkın karşısında açıklama yaptı.

"ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜRKEN ANNELER GÜNÜ NEYİMİZE"

Tutuklu yakınları ve anneleri adına konuşan Aysel Ateş, "Ben bu günü kara bir gün ilan ediyorum, bugün anneler günü ancak benim için kapkara bir gün. Biz anneler buraya savaşmaya gelmiyoruz, kolluk kuvvetlerine sesleniyorum biz buraya çözüm için geliyoruz. Bizim tek isteğimiz var çocuklarımızın ölmemesidir. Çocuklarımız açlıktan ölürken anneler günü neyimize, bizim anneler günümüz neyimize" dedi.

Ateş konuşmasının devamında, "İnsanım diyen herkese, çocuk olsun kadın olsun, genç, asker polis olsun herkese sesleniyorum, bizler anneyiz canavar değiliz. Çocuklarımızın ölmemesi için meydanlara iniyoruz. Ben şahsım adına ölmeye hazırım, darbedilmeye hazırım. Darp da edildim. Yerlerde sürüklendim. Olsun yine gelirim. Çünkü ben ölümü bekliyorum, ölümü bekelyen bir anne nasıl olur? Lütfen herkes sesimizi duysun" ifadelerini dile kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar