Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz soruları yanıtladı: Emekli için umut yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz soruları yanıtladı: Emekli için umut yok
'Emekliler Yılı'nda emeklilere ilişkin vaatler yerine getirilmezken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuya ilişkin soru üzerine, temmuz da yapılacak rutin ücret artışını işaret etti. 65 yaş üstüne indirimler için de "Bakanlık çalışıyor" dedi.

Artı Gerçek - Türkiye'de SGK emeklisi 12 milyon kişinin yaklaşık üçte ikisi 10 bin ücretle yaşam savaşa veriyor. 2024'ü 'Emekli Yılı' ilan edip beklentiyi yükselten hükümet, bugüne kadar ne seyyanen zam ne de 65 yaş ve üstü emekliler için bazı alanlarda indirim sözünü yerine getirmedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dün A Haber canlı yayınında soru üzerine, konuyu geçiştirdi. "Emeklilerle ilgili nasıl bir düzenleme ve çalışma yapılabilir?" sorusuna ise Yılmaz, şu yanıtı verdi:

"Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır."

YILMAZ: ENFLASYONDA YAZIN BAZ ETKİSİYLE DÜŞÜŞ OLACAK

Enflasyonda ise yazın baz etkisiyle yıllık olarak düşüş olacağına işaret eden YılmazMevsimsel etkiler, politikalarımızın etkisi ve baz etkisiyle birlikte özellikle yaz döneminde enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz. Haziran, temmuz, ağustos enflasyonunu kastediyorum. Bu üç ayı topladığınızda yüzde 20 civarında, 20 puan civarında bir düşüş beklentimiz var. Dolayısıyla mayısa kadar o yıllık bazda geçmişten gelen, aylık bazdaki gelişmelerden değil, geçmiş yıllık bazdan gelen bir etki göreceğiz. Yıllık yüksek göreceğiz rakamları ama haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte düşüş trendi başlayacak" dedi.

İSRAİL'LE TİCARET DEVAM EDİYOR

Kamuoyunda tepkilere neden olan İsrail'le ticarete ilişkin de Yılmaz şunları söyledi:

7 Ekim'den 14 Nisan'a, 'ticaret arttı' diyorlar ya, ihracatımız yüzde 30 azalmış İsrail ile ithalatımız yüzde 44 azalmış. Yarı yarıya azalmış. Başından beri bizim siyasi irademiz ortada. Silahlar, mühimmat, askeri amaçla kullanılabilecek malzemeleri zaten tamamen durdurduk. 7 Ekim'den sonra hiç bu yönde bir ticaret olmadı ama bin türlü yalan, iftira söylediler maalesef. Son dönemde de ilave bir tedbir daha aldık biliyorsunuz. Özellikle havadan insani yardım ulaştırmamıza İsrail'in engel olmasından sonra, ciddi bir yeni değerlendirme yapıldı ve burada askeri mühimmat, silahlara ilave olarak, zaten o konuda tavrımız netti, ona ilave olarak 54 mal grubunda 100 bin 19 ürüne ticaret kısıtlaması getirdik." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar