Diyarbakır Eşbaşkanları mazbatalarını aldı: 'Birlikte yönetmek için irademiz tam'

31 Mart Yerel Seçimleri’ni büyük farkla kazanan DEM Parti adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun mazbatalarını aldı. Bucak, belediye önünde yaptığı açıklamada "Birlikte yönetmek için irademiz tam" dedi.

Rojhat ABİ


DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 31 Mart Yerel Seçimleri'ni yüzde 64 oy oranıyla kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun mazbatalarını Diyarbakır il seçim kurulunda aldı.Mazbatasını aldıktan sonra belediye binası önünde konulan Serra Bucak, "'Birlikte yönetmek için irademiz tam" dedi.

Mazbatanın teslim edileceği saatlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Mazbatanın verildiği Diyarbakır il seçim kuruluna DEM Parti Diyarbakır milletvekilleri, DEM Parti, il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye eş başkanları da geldi.

1.jpg

BUCAK: DİYRBAKIR HALKINA LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Serra Bucak, mazbatasını aldıktan sonra ilk açıklamasını Artı Gerçek'e yaptı. "Diyarbakır halkına layık olmaya çalışacağız" diyen Bucak, "Diyarbakır halkı en iyi projeleri yapacak bir yönetime sahip olacak. Mutluyuz" şeklinde konuştu.

MERKEZ İLÇELER DE MAZBATALARINI ALDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ardından merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir belediyelerinin de mazbataları verildi. DEM Parti’nin Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Siraç Çelik ile Leyla Ayaz, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanları Safiye Akdağ ile Mehmet Ergün, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Gülşen Sincar ile Cengiz Dündar, ve Sur Belediyesi Eşbaşkanları Adnan Örhan ile Fatma Gulan Önkol da mazbatalarını aldı.

BELEDİYEYE TOPLU YÜRÜYÜŞ

Saat 11.00'de mazbatalarını alan eşbaşkanlar Dağkapı Meydanı'nda halkla bir araya geldi. Buradaki coşkulu karşılamanın ardından birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçildi.

Yürüyüşün sonunda eşbaşkanlar, belediye binası girişinde çiçeklerle karşılandı.

'KÜRTLERİ İNKAR EDENLERE KARŞI KAZANDIK'

Belediye binası önünde ilk açıklamayı İlk konuşmayı DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin yaptı ve şunları söyledi:

"Zaferin mükafatı olan mazbatamızı almış bulunuyoruz. Eşit olmayan, demokratik olmayan , binlerce hilenin döndüğü zeminde seçime gittik. Biz tüm bu kirliliklere rağmen kazandık, yüzyıllardır Kürtleri inkar edenlere karşı kazandık. Sadece Kürt halkı değil, kazanan Türkiye halkları oldu."

Daha sonra mikrofonu alan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, konuşmasına, seçim sürecinde destek verenlere teşekkür ederek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye sizin, emeklerinize sağlık. 2016'da kayyım atandığında Gültan Başkan ve Fırat Başkan hukuksuz bir şekilde cezaevine konuldu. 2019'da kayyım atandığında Hülya Eşbaşkan ve Srelçuk Eşbaşkan mazbatalarını aldılar ama burası onlara çok görüldü, ikisi de cezaevinde. Buradan, iradelerine darbe yapılmak istenen tüm eş başkanlarımıza, onların nezdinde selamlarımızı yolluyoruz. Bu halk mücadelesi bitmeyecek."

'BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN İRADEMİZ TAM'

Mazbata töreninin yapılacağının açıklanmasına rağmen aynı saatte meclis toplantısı düzenleyen kayyım yönetimini de eleştiren Bucak şöyle konuştu:

"Elbette, hukuk önünde, yargı önünde bunun hesabını soracağız. Buradan Amed halkına söz veriyoruz, yaptıkları yanlarına kalmayacak. "Kentimiz, demokratik, katılımcı biçimde tüm Amed halkıyla, gençlerle, kadınlarla yöneteceğiz" dedik. Buradayız ve birlikte yönetmek için irademiz tamdır. Önümüzdeki beş yıl halkın iradesini gasp edemeyecekler, önümüzdeki beş yıl burası halkın belediyesi olacak. Amed belediyesinin kapısı her zaman sonuna kadar sizlere açık"

MECLİS TOPLANTILARI CANLI YAYINLANACAK

Belediye binası önünde yapılan açıklamaların ardından, belediyede ilk görevlendirme toplantısı yapıldı. Bucak burada yaptığı açıklamada tüm meclis toplantılarının canlı yayınlanacağını ve alınan kararların Diyarbakır halkıyla paylaşılacağını söyledi.

Kısa süren toplantının ardından Büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkanlarının da yer aldığı heyet, ilçe belediyelerini ziyaret etmeye başladı. Yoğun kalabalık eşliğinde yapılan ziyaretler zılgıt ve halaylarla coşkulu bir halk buluşmasına dönüştü.

'AKP-MHP DİYARBAKIR'DA YENİLMİŞTİR'

Büyükşehir binasından sonra ziyaret edilen ilk adres Sur Belediyesi oldu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il eşbaşkanı Şirin Gürbüz belediye binası önünde kısa bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"AKP-MHP faşizmi Diyarbakır'da yenilmiştir. Sur her zaman direnişi ile dile gelmiştir. Sur direnişini de selamlıyoruz. Diyarbakır Kürt irdesinin tanınmamasını burada etkisiz kılmıştır. Nasıl belediyelerimizi aldıysak tecridi de kıracağız. Bugünden sonra daha çok hüçleneceğiz. Bu faşizim bir daha asla Kürtlere dokunmaması gerektiğini anlamıştır. Belediye eşbaşkanlarımız Sur halkının hizmetkarıdır. Halkımızla onur duyuyoruz"

whatsapp-gorsel-2024-04-08-saat-13-59-18-a483fcab.jpg Sur Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan

'JİN JİYAN AZADİ' SLOGANLARI

Sur'un ardından heyet önce Bağlar sonra da Yenişehir Belediyeleri'ni ziyaret etti.

Yenişehir Belediye Eşbaşkanları 'Jin Jiyan Azadi' sloganlarıyla karşılandılar.

'HİLVAN VE ŞIRNAK DA BİZİMDİR'

Kayapınar Belediye Eşbaşkanları Berivan Gülşen Sincar ve Cengiz Dündar da, mazbatalarını aldıktan sonra belediyeye geldi. DBP İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, " bundan sonra diyoruz ki belediye halkın belediyesidir. Kayapınar, Yenişehir ve Diyarbakır büyükşehir nasıl bizimse Hilvan ve Şırnak’ta bizimdir” dedi.

'SEKİZ YILDIR HALK İRADESİ İPOTEK ALTINDA'

Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Berivan Gülşen Sincar da, “Kayapınar ilçesinde diğer belediyelerimizde olduğu gibi 8 yıllık süreç içinde halkın iradesinde ipotek koyma durumu söz konusudur. Sahada ev ev bizle omuz omuza yürüyen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. 99’dan 2016’ya kadar yerel yönetimlerde model belediyecilik yürüttük. 8 yılda halkın belediyeciliği, demokratik katılımcı, şeffaf belediyecilik nasıl olur sürecinin başındayız. Herkese şimdiden başarılar. Yılmadan, durmadan daha büyük başarılara imza atacağımızın sözünü veriyoruz. Başarı bizimdir.”

photo-5810077109597617851-y.jpg Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Berivan Gülşen Sincar

''GÜLLER BAHÇESİNE ÇEVİRECEĞİZ'

Eşbaşkan Cengiz Dündar da konuşmasında şunları söyledi:

"Bir taraftan seçim çalışmaları yürütürken bir tarafta da halkın sorunlarını çözmek için mekanizmalar üretiyoruz. Mazbatayı bugün aldığımızda son beş gündür bize ulaşan bilgilere göre çöplerin toplanmadığı, iş makinalarının saklandığı bir durum var. Biz bunu şuna yoruyoruz. Bu, pislikle yoğrulmuş, koku veren rejimin geride bıraktığı pis kokulardır. Bizler 99’da nasıl bu kokuların üstesinden geldiysek bugünde geldik. Biz bugün hem bölgeyi, hem Kurdistan’ı tekraradan güller bahçesine çecvireceğiz. Başarı bizimdir.”

Öne Çıkanlar