Starbucks'tan koronavirüs kararı: 2 bin şube kapandı

Starbucks'tan koronavirüs kararı: 2 bin şube kapandı
Starbucks, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'de 2 binden fazla şubesini bir süreliğine kapatma ve açık olanların da açılış-kapanış saatlerini yeniden düzenleme kararı aldı.

Dünyaca ünlü kahve zinciri devi Starbucks, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'de 2 binden fazla şubesini bir süreliğine kapatma ve açık olan şubelerde açılış-kapanış saatlerini yeniden düzenleme kararı aldı.

Starbucks CEO’su Kevin Johnson, salgın nedeniyle ortaya çıkan olağanüstü koşullara karşı aldıkları önlemler ve sürecin sonuçlarına dair şeffaf olacaklarını açıkladı.

Starbucks, çalışanlarını koronavirüs salgınından korumak ve hükümetin salgın ile mücadele çabalarına destek için Çin'deki şubelerinin yarısını kapattığını kaydetti. Bloomberg’in aktardığına göre şirket ayrıca, ülkedeki tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle bu ülkedeki menülerinde de değişikliğe gitti.

Starbucks'ın ABD dışındaki en büyük pazarı olan Çin'de 4 bin 300 kahve dükkanı bulunuyor. Çin'de yaptığı satışlar Starbucks'ın global cirosunun ise yüzde 10'unu oluşturuyor.

Türkiye de 434 şubeyle Avrupa’da Starbucks’ın en fazla şubesi olan ülke konumunda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar