AKP seçime 2 gün kala Saadet'in kapısını yine çaldı

AKP seçime 2 gün kala Saadet'in kapısını yine çaldı
SP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Bu ziyareti, 'Ak Parti ve Saadet arasında kritik görüşme' diye vermek algı operasyonudur. Pazar günü, adayımız Necdet Gökçınar için oyumuzu kullanacağız'.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Genel Sekreter Fatih Şahin, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ve Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya ile bir araya geldi.

AKP'nin İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım da bir süre önce Milli Görüş hareketinin gazetesi Milli Gazete’yi ziyaret etmiş ve Saadet Partililerden özür dilemişti.

31 Mart seçimi öncesi Yıldırım’ın "Saadet Partili kardeşlerimin bana oy vereceğine inanıyorum" sözü ise parti tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Saadet Partisi İstanbul seçimlerine kendi adayı ile giriyor.

SAADET'TEN YORUMLARA TEPKİ

AKP'nin ziyaretinin bazı medya kuruluşları tarafından, "Ak Parti ve Saadet arasında kritik görüşme" diye haberleştirilmesine tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ak Parti tarafından partimize bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu ziyareti, "Ak Parti ve Saadet arasında kritik görüşme" başlıkları ile vermek bir algı operasyonudur. Pazar günü, adayımız Necdet Gökçınar için oyumuzu kullanacağız. İstanbul’un huzuru için tercihiniz Saadet olsun" dedi. 

Partiyi ziyaret eden ekipte bulunan AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin ise, "Bugün tabelalarımız farklı olabilir. Tabelalarımızın farklılığı bizim zenginliğimizdir diye düşünüyoruz. İhtilafımız rahmettir diye düşünüyoruz. Bu ziyaretlerimizin, bu bir araya gelmelerimizin, bu ihtilafın rahmete dönüşmesi için çok önemli, çok kıymetli olduğuna canı gönülden inanıyoruz." diye konuştu.
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da görüşmede son dönemdeki ülke, dünya ve meclis gündemini değerlendirdiklerini belirterek, "Bizler aynı yolun yolcularıyız. Bu partilerin farklı düşüncelerini bir hatalı, gergin, kavgalı dile değil, tam aksine daha fazla istişare eden, daha fazla bir araya gelen, ülke gündemini, meclis gündemini beraberce değerlendiren bir politikayı beraber belirlemek durumundayız. Kaldı ki bu görüşmenin en kıymetli tarafı seçimden sonra da bir araya gelip belli konuları beraber değerlendirmeyi, özellikle meclis çalışmalarında nasıl katkı sağlanabilir konularını değerlendirmeyi beraberce tartıştık, konuştuk" ifadelerini kullandı.

'HAYRA MOTOR ŞERRE FREN OLACAĞIZ'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ise görüşmeye dair şunları söyledi:  "Arkadaşlarımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ülkenin değişik meseleleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da bulunmaya devam edilmesi konusunda mutabık kaldık. Bu adımı bu konularla ilgili önemli görüyoruz. İkincisi, zaman zaman siyasi partilerimizin yöneticileri, temsilcileri çok ciddi, kırıcı üsluplar kullanıyor. Bunları yaşadık, görüyoruz. Artık bundan sonra bunların olmaması, hiçbir partiyle ilgili olmaması gerektiği konusunu da beraber istişare ettik. Yine kendilerine teşekkür ediyoruz, bundan sonraki kanunlar dahil çalışmalar konusunda mutlaka görüş alışverişinde bulunmamız gerektiğini de ifade ettiler. Elbette ki biz Saadet Partisi'nin Milli Görüş Harekatı'nın bir yaklaşımı vardır. Biz 'hayra motor, şerre fren' anlayışımızı her zaman devam ettireceğiz. Son iki gündür, hakikaten, yapılan açıklamalar da bizim açımızdan memnuniyet verici olmuştur, olumlu bir hava oluşmuştur." (HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar