İmamoğlu: Bu AKP'ye de zarar verir

İmamoğlu: Bu AKP'ye de zarar verir
İmamoğlu, eve döndüğümde 7 yaşındaki kızının kendisine sitem ettiğini söyledi.

Dün mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevine başlayan Ekrem İmamoğlu, "Allah korudu biraz sıkışma, çekişme ile mazbatamızı aldık. Her şeyde bir adaletsizlik duygusu olsa yaşamanın bir anlamı kalmaz. Sürece asla kendi penceremden bakış atmadım" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına katıldı.

İmamoğlu HDP sorusuna "Hem sınıflandırmak, hem kutuplaştırmak hem ayrıştırmak. Saymak bile bölmektir. Tabii ki Kürt vatandaşımın oyunu alacağım. Sizin etnik kökeninizi sorarak mı oy istiyorum sizden? Ayrı bir kutuba koymak, hayır, bütünleştirmek" yanıtını verdi.

İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu açıklamaları şöyle: 

"Mazbatayı aldığımız ortamda da, bir anda... 'Haber vermeyelim' dedik aslında, 'Vatandaşımızla buluşma anını sonra yapalım' dedik. Mazbatayı alma ortamı bayağı yoğundu. 

"Mazbatayı almama gitmemiz gerekiyor dedi, ilk Canan Hanım aradı.

"İl başkanımızla konuştuk, haber vermeyelim sakin gidelim, vatandaşla buluşma anını daha sonra haber verelim dedik. Büyük bir mücadele ile, Allah korudu, mazbatamızı aldık. Devir teslim törenimizi yaptık. İnsanların hiç haber vermeden oraya akarak gelmesi. İnsanların çeşitliliğini, beklentilerini hissedebiliyorsunuz. Müthiş bir andı. Efes Pilsen maçına söz vermiştim. Dedim ki sözümüzü yerine getirelim ki Efes Pilsen'e ayrı bir hayranlık duyarım. Çok güzel bir maç izledik. Maçtan sonra eve geçtik. Annem, babam geldi, tabii kızım sitem etti. Bir oğlum burada, iki çocuğum evde demiştim konuşmamda. Eve girdim 7 yaşındaki kızım hemen 'Tabii bir oğlunuz yanınızda, diğer iki çocuğunuz evde değil mi?' diye hafif bir sitem etti. Ailemin maneviyatı beni çok koruyor, ona çok inanıyorum.

"Her şeyde bir adaletsizlik duygusu olsa yaşamanın bir anlamı kalmaz. 

"Biz bu ülkenin vitrininde duran insanlarız. Biz sarılmazsak onlar nasıl sarılır.

"Sürece asla kendi penceremden bakış atmadım. 

"Ben bu şehrin insanına bu şehrin hazinesi gözüyle bakıyorum. Mutlak katılımcılık ve mutlak şeffaflık.

"Hem sınıflandırmak, hem kutuplaştırmak hem ayrıştırmak. Saymak bile bölmektir. Tabii ki Kürt vatandaşımın oyunu alacağım. Sizin etnik kökeninizi sorarak mı oy istiyorum sizden? Ayrı bir kutuba koymak, hayır, bütünleştirmek.

KIZIM SİTEM ETTİ 

Allah korudu biraz sıkışma, çekişme ile mazbatamızı aldık. Günün sonunda tabii orada büyük bir kitle toplandı. İnsanların oraya akarak gelmesi, her kesimden insan vardı. Otobüsten aşağı baktığımda sevgilerini, coşkularını, beklentilerini hissedebiliyorsunuz. Efes Pilsen'in maçına söz vermiştim. Dediler ne yapacağız? Dedim yok, söz verdik önceden. Efes Pilsen'e hayranlığım bir başkadır. Altyapıları, tarzı... Gittik çok güzel bir maç oldu.

Sonra eve geçtik. Annem, babam geldi. Tabii kızım sitem yaptı. 'Bir oğlum burada, iki çocuğum evde' demiştim. 'Çocuklarıma söz veriyorum' demiştim. Eve girdim, ortanca oğlum hemen sarıldı, esprili bir çocuktur. O- 7 yaşındaki kızım tabii, 'Bir oğlunuz yanınızda, iki çocuğunuz evde öyle mi?' dedi. Sırtını döndü. Aaa, çok dayanamadı tabii. Sarıldı sonra."

'BU AK PARTİ'YE ZARAR VERİYOR'

İmamoğlu, bir dönem Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Kemal Öztürk'ün "İmamoğlu, ‘seçim kazanan başkan’ olacaktı, şimdi ‘zafer kazanan lider’ konumuna geldi. Bunun sebebi de Ak Parti içindeki kifayetsiz bir kliğin ve ona destek veren bir kısım medyanın akla zarar tutumudur" ifadesini de değerlendirdi.

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Tabii ben kendi siyasi kurumları hakkında yorum yapmak istemem ama yanlış yapıyorlar. Seçimi kaybetmenin, kazanmak kadar doğal olduğunu unutuyorlar. Lütfen ilgililer, parti süreçleriyle ilgili değerlendirmelerini yapsınlar. Bu AK Parti'ye de zarar veriyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar