'Türkiye İttifakı sözde kalmayacak, AKP'nin vidaları sıkıştırma dönemi başlıyor'

'Türkiye İttifakı sözde kalmayacak, AKP'nin vidaları sıkıştırma dönemi başlıyor'
‘Türkiye İttifakı sözde kalmayacak. Öncelikli olarak yargı reformu, siyasi partiler ve seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler ivedilikle Meclis’e gelecek.’

Yerel seçimlerin ardından AKP’de yeni bir yol haritası üzerinde çalışılmaya başlandığı öğrenildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre AKP kurmaylarının ‘Vidaları sıkıştırma’ olarak tanımladığı yeni dönemde, söylem değişikliğinden hükûmet icraatlarına kadar her aşamada, vatandaşın beklentilerinin karşılandığı bir sürecin başlatılacağı iddia ediliyor. AKP kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bundan sonra milletin karşısına çok farklı bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi tazeleyeceğiz. Maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendireceğiz" sözlerinde bu yeni dönemin işaretlerinin görüldüğünü söylediği belirtiliyor.

‘HEDEF MUHAFAZAKÂR KÜRTLER VE İYİ PARTİ’YE OY VEREN ŞEHİRLİ MİLLİYETÇİLER’

Kuşatıcı ve kapsayıcı yanının ön plana çıkarılacağını, bunun için ‘Türkiye İttifakı’ hedefinin söylemde kalmayacağını belirten AKP kurmaylarının, "Partinin vidalarının sıkıştırılması sürecinde, HDP’ye oy veren muhafazakâr Kürtler ve daha önce AK Parti’ye oy vermiş ama son seçimde bizden uzaklaşmış Kürtlerle ilgili yeni bir politika belirmeliyiz. Aynı zamanda şehirli milliyetçiler dediğimiz ve daha çok İYİ Parti’ye kayan bu kitleyi de kapsayacak şekilde bir süreci başlatmayı düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptığı ifade edildi.

‘MECLİS AÇILDIĞINDA DEĞİŞİKLİKLER GELECEK’ İDDİASI

AKP kaynaklarının, Meclis’in 1 Ekim’de açılmasıyla birlikte reform niteliğinde uygulamaların gündeme geleceği öne sürülürken, bu kapsamda öncelikli olarak yargı reformu, siyasi partiler ve seçim kanunlarında yapılacak değişikliklerin Meclis’e getirileceği kaydedildi.

Öne Çıkanlar