CHP'den adliye önünde açıklama: 'Kepez Belediye Başkanımız hukuksuz, dehşet verici bir kararla tutuklandı'

Antalya'daki teleferik kazası nedeniyle Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanması, CHP'de tepkilere neden oldu. Adliye önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Başarır, "Başkanımız hukuksuz, dehşet verici bir kararla tutuklandı" dedi.

Artı Gerçek - Antalya'da bir kişinin öldüğü, yedi kişinin de yaralandığı teleferik kazası sonrası, aralarında 31 Mart'ta seçilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de olduğu 5 kişi tutuklandı. 31 Mart'a kadar belediyenin AKP'de olduğuna dikkat çekilirken, Kocagöz'ün bir yıl önce istifa ettiği teleferik tesisini işleten şirkettiki görevi nedeniyle tutuklandığı açıklandı.

Tutuklama kararına tepki gösteren CHP heyeti ise bugün Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kocagöz'ün emniyete bilgi alınmak için çağrıldığını ancak kapısına polis otosu gönderildiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Kıymetli yargıçlara sesleniyorum, hangi şekilde bizi adliyeye davet ederseniz edin biz geliriz. Bilgi edinmek için çağrılan belediye başkanımız haksız hukuksuz dehşet verici bir kararla tutuklu" dedi.

BAŞARIR: MAHKEME, YSK'NİN İSTİFA OLARAK VERDİĞİ TARİHİ KABUL ETMİYOR

Mesut kocagöz'ün seçimlere girmeden önce söz konusu teleferiğin bakımından sorumlu Megatower şirketindeki genel müdürlük görevinden istifa ettiğinin altını çizen Başarır şunları söyledi: "Sorumluluğu ortadan kalkmış. YSK’nın istifa olarak verdiği tarihi kabul etmeyen bir mahkeme var! Bugün belediye başkanıysa demek ki bu belediye başkanı 1 Aralık’tan önce istifa etmiş. Buradaki sorun şudur, 30 yıl sonra yüzde 50 ile kazandığımız bir belediye başkanımızın seçimin iktidar tarafından hazımsızlığı vardır. Biz belediye başkanımızın arkasındayız."

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin soruşturma kapsamında, kazanın yaşandığı Tünektepe Teleferik Tesisi'ni işleten ANET A.Ş. eski genel müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasından tutuklandı.

Tutuklanan Kocagöz ifadesinde, belediye başkan adaylığı için Kasım 2023'te ANET A.Ş.'deki görevinden ayrıldığını hatırlatarak, genel müdürlüğü döneminde bakımların eksiksiz yapıldığını öne sürdü, bu döneme ait tadilat bakım belgelerini savcılığa sundu. İstifa ettikten sonra 2024 yılında yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlara ilişkin bir bilgisi olmadığını bildiren Kocagöz, ön bilirkişi raporunu da eleştirerek, tek sorumlu kendisiymiş gibi gösterildiğini söyledi.
Teleferik tesisinde son bakımların ise 19 Şubat-4 Mart 2024'te yapıldığı ortaya çıkmıştı.

2018 yılından itibaren Tünektepe Teleferik Tesisi'ni işleten ANET'in genel müdürü olan Kocagöz, Kasım 2023’te görevinden istifa etmişti. Kocagöz, 2019'daki yerel seçimlerden önce AKP'den CHP'ye geçmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar