İmamoğlu'ndan 'Haluk Bayraktar' yanıtı: Nezaketsiz ve iftira dolu davranışın muhatabı olmam

İmamoğlu'ndan 'Haluk Bayraktar' yanıtı: Nezaketsiz ve iftira dolu davranışın muhatabı olmam
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın kendisini hedef alması hakkında "Çok nezaketsiz bir davranış. Bu nezaketsiz ve iftira dolu davranışın muhatabı olmadım, olmam" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Haliç kıyısındaki Feshane’de yapılan basın toplantısında uluslararası basınla da bir araya geldi. Gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın kendisiyle ilgili sözleri hakkındaki soruya, "Beni hedef haline getirerek bir dil kullanan şahıstan bahsettiğiniz. Çok nezaketsiz bir davranış. Bu nezaketsiz ve iftira dolu davranışın muhatabı olmadım, olmam" yanıtını verdi.

"Kimden bahsediyoruz? Yetkinin sahibinin yanındaki eş dost akrabadan bahsediyoruz" diyen İmamoğlu'nun Haluk Bayraktar sorusuna yanıtının tamamı şöyle:

“Beni hedef haline getirerek bir dil kullanan şahıstan bahsettiğiniz. Çok nezaketsiz bir davranış. Bu nezaketsiz ve iftira dolu davranışın muhatabı olmadım, olmam. Şunu da söylemem lazım. Ülkemizde bazen yetki verilmiş insanlardan daha fazla o yetkiyi pervasızca kullanma girişiminde bulunan insanlar var. Kimden bahsediyoruz? Yetkinin sahibinin yanındaki eş dost akrabadan bahsediyoruz. Ben de diyorum ki bu iş akraba işi değil kardeşim. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım ve ben hukuki, yasal yetkilerimi kullanırım. Ülkemizde son 15 yıldırı farklı kavramlarla, farklı makamlarla, üzülerek söylüyorum ki, bu kavram yok sayılmıştır ve ahlak sınırlarının dışına çıkılmıştır. Bu konuşmayı yapan kişi Türkiye’de güçlü bir sanayi kuruluşu, savunma sanayi kuruluşunun başındaki insan olabilir. Ama o kadardır. Herhangi bir kişiyle eşit haklara sahiptir. Hukukun herkese eşit uygulanmasını diliyorum.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

VOA Türkçe'den Hilmi Hacaloğlu'nun haberine göre, Çek Cumhuriyeti’nden gelen bir gazeteci, İmamoğlu’na “Gelecek seçimde CHP’nin adayı olacak mısınız?” diye sordu.

İmamoğlu, “Ben de cevap olarak sizin gibi gülsem yeterli mi?” dedikten sonra şu yanıtı verdi:

“Sizin gibi basın temsilcilerinin bu soruyu soracağını biliyordum. Bir önceki seçimden hemen sonra sizin gibi, ülkemize gelmiş basın mensubuna verdiğim cevabı vermemeyi ilke edindim. O da ‘Allah bilir’di. O cevabı bile vermiyorum. İşimin fakındayım. Mesele tekil kişi değil. Meseleye bütünlükçü bakan güçlü kadronun içinde olmanın gururunu taşıyorum."

İmamoğlu sözlerinin devamında Türkiye genelinde sosyal demokrat bir yapıyı arzuladıklarını şöyle dile getirdi:

"Biz iyi uygulamalarla demokrat anlayışın, sosyal demokrat yapının Türkiye’nin genelinde de hâkim olacağı süreci hep birlikte hayal ediyoruz. Bu yolda hep birlikte yürüyoruz."

BAYRAKTAR NE DEMİŞTİ?

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın da ağabeyi olan Haluk Bayraktar, Bayraktar ailesinin de olduğu Filistin eyleminden fotoğraf paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” diyen siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz’u sert sözlerle hedef almış ve “İsrail’e jet yakıtı sattığımız iftirasını atan alçak kim diye baktım. Gördüm ki İBB Başkanının iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer alıyormuş” demişti.

Bayraktar, İmamoğlu için de “tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak” ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) resmi X hesabından Bayraktar’a yanıt verilerek, ‘İmamoğlu’na iftira atıldığını ve hukuki sürecin başlatılacağı’ belirtilmişti.

‘Yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla ifadesi alınan Yavuz ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar