‘Sandığa darbe yaptılar, şimdi içinden çıkamıyorlar’

‘Sandığa darbe yaptılar, şimdi içinden çıkamıyorlar’
'Seçim müdürleri gidip örgütlü suçlar savcılığında ifade vermişti. YSK şimdi ‘aynı kurul görev yapacak’ diyor. O zaman kanuna aykırı hareket edilmemiş.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Yüksek Seçim Kurulu’nun soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkan ve müdürlerinin 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde göreve devam etmesi kararına "O zaman seçimi neden iptal ettiniz?" diyerek tepki gösterdi.

Hürriyet’ten Rıfat Başaran’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, "İstanbul seçiminin ne kadar gerekçesiz ve dayanaksız şekilde iptal edildiğini gösteriyor bu karar" dedi.

‘ÖRGÜTLÜ SUÇLAR SAVCILIĞINDA İFADESİ ALINANLARA GÖREVE DEVAM ET DEDİLER’

"Kendi kararları ile çelişen bir YSK ile karşı karşıyayız. Seçim müdürleri gidip örgütlü suçlar savcılığında ifade vermişti. YSK şimdi ‘aynı kurul görev yapacak’ diyor" diyen Erkek, "O zaman kanuna aykırı hareket edilmemiş. Bu açıdan vicdanları yaralayan bir karar var" diye ekledi.

‘SANDIĞA DARBE YAPTILAR, İÇİNDEN ÇIKAMIYORLAR’

"O zaman seçimi neden iptal ettiniz?" diye soran Erkek, yaşananlara şu sözlerle tepki gösterdi: "YSK İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na seçim kurulları ile ilgili yaptığı suç duyurusunu geri çekmiş. Sandığa darbe yaptılar, şimdi de işin içinden çıkamıyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar