Selvi: Erdoğan ve Trump engelleri aşıp görüşecek

Selvi: Erdoğan ve Trump engelleri aşıp görüşecek
Erdoğan’ın ABD’ye gidip gitmeme konusunda hala karar vermediğini yazan Selvi, Trump ve Erdoğan arasında engeller olduğunu ve bunları aşıp görüşeceklerini gözlemlediğini yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmanın "Barış Pınarı Harekatı" öncesi "Aptal adam olma, zor adam olma" şeklinde kendisine hakaret içerikli mektup gönderen ABD Başkanı Donald Trump’a cevap olduğu ifade edilirken, Cumhurbaşkanının 13 Kasım’da ABD’ye gidip gitmemesi konusunda hala bir kararın olmadığı konuşuluyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Erdoğan ile görüşmesini engellemeye çalışanlar olduğunu iddia eden hükümete yakın yazar Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan konuştuğu bir yetkilinin kendisine "ABD’de bir grubun Trump’ın Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmesini engellemek için uğraştığının farkındayız. Erdoğan ile Trump görüşürse ilerleme sağlarlar diye korkuyorlar. Bunu da göz ardı etmiyoruz" dediğini aktardı.

"Trump, başkan olursa Meksika sınırına duvar çekileceği sözünü vermişti. Onu başarır mı bilemem ama ABD’de birileri Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalışıyor. Bir yandan da bu tuzağa düşmemek lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan gidecek olursa, bu görüşmeyi engellemek isteyenlerin çabasını boşa çıkaracağını ve Trump’la görüşerek Türkiye’nin lehine ilerleme sağlayacağını gördüğü zaman gidecektir" diye yazan Selvi, Erdoğan’ın ABD’ye gidip gitmeme konusunda değerlendirmelerini sürdürdüğünü belirtti.

‘ENGELLERİ AŞIP GÖRÜŞECEKLER’

Selvi, iki liderin arasında engeller olduğunu iddia etti. Bu ‘engelleri’ aşarak görüşeceklerini ‘gözlemlediğini’ belirterek şöyle yazdı:

"Görüşmenin kaderini Erdoğan’ın Trump’la yapacağı telefon görüşmesi belirleyecek. Erdoğan orada ilişkilerde bir ilerleme sağlanacağı sonucuna varırsa, görüşme gerçekleşecek. Kişisel gözlemim, iki liderin bir kez daha önlerine çıkarılan engelleri aşıp görüşeceği yönünde."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar